Faglig baggrund Iben Indra Dons (tidl. Iben Fog Staal)

Jeg er autoriseret af Psykolognævnet i januar 2018.

I 2013 afsluttede jeg min kandidatgrad i psykologi fra Aarhus Universitet med speciale om kroppens betydning i psykoterapi. I min studietid var jeg tilknyttet Angstklinikken ved Aarhus Universitet for børn og unge med angst.

Jeg har været ansat i Børne-ungepsykiatrien i Odense i 2013-2014 i Affektivt team, hvor jeg indgik i udredning og behandlingsopgaver af primært unge med depression. Her fik jeg erfaring med individuel psykoterapi med unge i forhold til temaer som for eksempel relationer, perfektionisme, spisning, vredeshåndtering og selvskade. Samt fik begyndende erfaring med familieterapi.

Fra 2014-2019 har jeg været ansat i Odense Kommune som hhv. skolepsykolog og småbørnspsykolog hvor jeg har varetaget opgaver i forhold til rådgivning og undervisning af pædagogisk personale og forældre, vurdering og visitation af børn til særlige tilbud, Cool Kids behandling af børn og forældre med angst mv.

Fra frivilligt arbejde har jeg erfaring med ensomme unge (Ventilen) og voksne med angst (Angstforeningen).


Efteruddanelse

  • Kursus i behandling af stressramte ved Pernille Rasmussen og Bo Netterstrøm, 2020. 
  • Certificeret Cool Kids/Chilled behandler fra CEBU, Aarhus Universitet, 2020.
  • Jeg har deltaget i tre modulers kursus i legeterapi ved Jytte Mielcke, 2015.
  • Jeg er certificeret i metoden ICDP (International Child Developmental Programme) på niveau 2, herunder i anvendelse af videofeedback og samspilstemaer. 
  • Jeg har deltaget i en række kurser på specialistniveau, blandt andet om barnets psykiske udvikling og udviklingsforstyrrelser, psykologisk udredning og supervision af andre faggrupper.

 


Personlige forhold og interesser

Jeg er født i 1985 og går således ind i mit 35. leveår, hvoraf jeg har været psykolog i de sidste syv år. Før dette læste jeg ligeledes i syv år, da studietiden blev forlænget af en barsel og et sidefag i faget skrivekunst. "Syv år, Niels, syv år!" fristes jeg til at skrive, med reference til den kiksede psykolog i filmen Den eneste ene, der med den replik gjorde opmærksom på sine kundskaber. 

Jeg bor med min mand og vores to drenge fra hhv. 2012 og 2015, i et skønt gammelt hus i Odense. Af mine drenge og min mand lærer jeg fortsat om, hvad der er vigtigt i livet og hvordan man håndterer følelser og konflikter, for det vil altid være en del af det, at være menneske.

Jeg er meget kreativ, hvilket kommer til udtryk på mange måder, fx gennem ord, billeder, sang og håndarbejde. Jeg er draget af naturen og yoga som kilder til balance, selvudvikling og ro. På den måde oplever jeg, at mine faglige og personlige interesser går hånd i hånd.